Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçiler

HASAN SEZER
Yönetim Kurulu Başkanı
Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Bankacılık Dış Ticaret ve Kambiyo Bölümü mezunu olan Hasan Sezer, iş hayatına 1982 yılında özel sektörde başlamış, 1983 yılında T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olmuştur. Bu kurumda en son görev aldığı Daire Başkanlığından sonra, 1997 yılında Ziraat Yatırım A.Ş.’de ve 2001 yılında da Halk Yatırım A.Ş.’de Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir. 2003 yılında T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulunan Hasan Sezer, 19 Mart 2010 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’da seçilmiş olduğu T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 21 Şubat 2011 tarihi itibarıyla ayrılmıştır.

AHMET CANDAN
Yönetim Kurulu Başkan Vekili
1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden mezun olan Ahmet Candan, iş hayatına 1987 yılında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır. Kuveyt Türk Özel Finans Kurumunda Müfettişlik ile Mevzuat ve Vergi Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur. Özel sektör şirketlerinde ve Ziraat Leasing A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunan Ahmet Candan, 2006 yılında seçilmiş bulunduğu T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve kredi komitesi asil üyeliği görevini ifa etmiştir. 19 Mart 2010 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’da seçilmiş olduğu T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu’nun Başkan Vekilliği ve Kredi Komitesi Asil Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

SÜLEYMAN KALKAN
Genel Müdür
1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Süleyman Kalkan, 1983 yılında T. İş Bankası A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, Bireysel Krediler Müdür Yardımcılığı, Ticari Krediler Bölge Müdürlüğü, Sorunlu Krediler Müdürlüğü ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bazı kuruluşlarda Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Süleyman Kalkan, 19 Mart 2010 tarihinde atandığı T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve Genel Müdürlüğü görevlerini sürdürmektedir.

SELAHATTİN TORAMAN
Yönetim Kurulu Üyesi
1977 yılında T. Vakıflar Bankası T.A.O.’da göreve başlayan Selahattin Toraman 2000 yılında Müdür unvanıyla emekli olana kadar Banka’nın çeşitli kademelerinde görev yapmıştır. 31.12.2003-21.03.2008 tarihleri arasında da Banka Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Selahattin Toraman, 1980 yılında Çorum Meslek Yüksekokulu Sosyal Bilimler Bölümünden mezun olmuştur. Bankamız Kurumsal Yönetim ve Atama Komitesi Üyesi olan Selahattin Toraman, 19 Mart 2010 tarihinde T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne tekrar seçilmiştir.

SERDAR TUNÇBİLEK
Yönetim Kurulu Üyesi
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Serdar Tunçbilek, 1985 yılında T. Emlak Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, aynı bankada çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra 2001 yılından itibaren de BDDK ve TMSF’de görev almıştır. 24.07.2007 tarihinde T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Serdar Tunçbilek aynı zamanda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Denetim Komitesi Üyesidir.

HALİM KANATÇI
Yönetim Kurulu Üyesi
İ.T.İ.A. İşletme Bölümünden 1976 yılında mezun olan Halim Kanatcı, Garanti Bankası’nda (13 yıl), Finansbank ve Toprakbank’ta (3 yıl) Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Halim Kanatcı İstanbul Marmara Eğitim Sağlık Kurumları A.Ş.’de Genel Müdür ve T.C. Maltepe Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinden sonra İstanbul/Maltepe Belediyesi’nde 2004-2009 yılları arasında Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. 28.04.2009 tarihinde Başbakanlık Makamı tarafından T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Halim Kanatcı, aynı zamanda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Denetim Komitesi Üyesidir.

İSMAİL ALPTEKİN
Yönetim Kurulu Üyesi
1968 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan İsmail Alptekin, serbest avukat olarak çalışma yaşamına başlamıştır. İsmail Alptekin Türkiye Zirai Donatım Kurumu'nda avukat ve TÜBİTAK'ta murakıp olarak çalışmış, iki dönem (1975-1978, 1996-1997) T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, 21. Dönem Bolu Milletvekilliği, 22. Dönem Ankara Milletvekilliği ve aynı dönemde TBMM Başkan Vekilliği görevlerini üstlenmiştir. T. Vakıflar Bankası T.A.O.'nun 03.04.2009 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. Aynı zamanda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Kurumsal Yönetim ve Atama Komitesi Üyesidir.

DR. ADNAN ERTEM
Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Adnan Ertem, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuş, 1997 yılında sosyoloji alanında doktorasını tamamlamıştır.1988 yılında T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Dr. Adnan Ertem, 1991 yılında Müfettişliğe, 2002 yılında ise Başmüfettişliğe atanmıştır. 2002-2007 yılları arasında İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmüştür. 2007-2010 yılları arasında T.C. Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Adnan Ertem, 2010 yılı Ekim ayında T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü olarak atanmıştır. 27.10.2010 tarihinde de T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Dr. Adnan Ertem aynı zamanda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Kredi Komitesi Yedek Üyesidir.

RAMAZAN GÜNDÜZ
Yönetim Kurulu Üyesi
1977 yılında T. Vakıflar Bankası T.A.O.'da stajyer memur olarak göreve başlayan Ramazan Gündüz, sonraki yıllarda Müfettiş Yardımcılığı, Müfettişlik, çeşitli kademelerde Müdürlük, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. T. Vakıflar Bankası T.A.O. İştiraklerinden Vakıf Finansal Kiralama A.Ş. ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Genel Müdürlük görevlerinde de bulunan Ramazan Gündüz, T. Vakıflar Bankası T.A.O.'nun 03.04.2009 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Aynı zamanda Kredi Komitesi Asil Üyesidir.

MEHMET HALTAŞ
Denetçi
Ankara İ.T.A. Başkent İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu mezunu olan Mehmet Haltaş 24 yıl kadar T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş ve Başmüfettişlik yapmış, halen aynı Kurumda Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı yapmaktadır. Mehmet Haltaş T. Vakıflar Bankası T.A.O.’nun 19 Mart 2010 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda Denetçilik görevine seçilmiştir.

YUNUS ARINCI
Denetçi
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Kamu Yönetimi) mezunu olan Yunus Arıncı, 1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, 2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesinde Yüksek Lisans yapmıştır. Başbakanlık’ta Müfettişlik ve Başmüfettişlik görevlerinden sonra Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atanan Yunus Arıncı, halen bu görevi yürütmekte olup, T. Vakıflar Bankası T.A.O.’nun 19 Mart 2010 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda Denetçilik görevine seçilmiştir.

(*) Daha önce Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Yusuf Beyazıt, Yönetim Kurulu üyesi Hasan Özer ve Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Denetim Komitesi üyeliği görevini sürdüren Ragıp Doğu görev sürelerinin bitimini müteakip Banka’daki görevlerinden ayrılmışlardır. Yine daha önce Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi olarak görev yapan Sabahattin Birdal 26 Ekim 2010 tarihinde istifa ederek görevinden ayrılmıştır.

 

 

Büyüme Oranları
İşsizlik Oranları
Enflasyon Oranları
Faiz Oranları
GSYİH - Sanayi Üretimi
İşsizlik Oranı
Enflasyon
Gösterge Tahvil Bileşik Faiz Oranı
Bütçe Dengesi
Sendikasyon-Seküritizasyon Kredileri
Dönem Net Kârı/Zararı